вторник, 28 октября 2014 г.

Учёт, регистрация и идентификация домашних собак в Николаеве обязательна.

 07.10.2014г.


Ідентифікація та реєстрація домашніх собак та котів – фактор вуличної безпеки.


У Миколаєві з середини 2013 року триває масова ідентифікація непродуктивних домашніх тварин – собак, та реєстрація їхніх власників. Наразі для того, щоб ідентифікувати собаку,  власнику потрібно заплатити від 75 до 111 гривень, залежно від моделі вибраного чипа – електронного носія інформації про тварину. Тож, враховуючи таку прийнятну вартість, можна прогнозувати, що невдовзі все поголів’я домашніх собак у Миколаєві буде стояти «на обліку».
Ідентифікація непродуктивних домашніх тварин – собак є обов’язковою, як для фізичних осіб, так і для юридичних осіб,  які утримують, займаються розведенням тварин, та продають їх.
Останнім часом зафіксовано занадто багато випадків, коли на ринки потрапляють собаки та коти, що не пройшли щеплення та ветеринарних досліджень. Ризик небезпечних захворювань серед населення залишається, оскільки у нас в країні й досі немало стихійних ринків, де також реалізують домашніх непродуктивних тварин без жодних документів, які б засвідчували про здоров’я та ідентифікацію тварини.
Після ідентифікації власник тварини отримує відповідні документи – реєстраційні свідоцтва.
Пройшовши процес ідентифікації, власник тварини не тільки ставить її на облік, що сприяє стабільній епізоотичній ситуації, а й може претендувати на захист тварини у державних установах та безперешкодно мандрувати світом зі своєю твариною .
Отже, ідентифікація та реєстрація домашніх собак та котів – фактор вуличної безпеки.
У процесі реєстрації  важливу роль грає облік  власників тварин та ідентифікація самої тварини.
Облік – це занесення в єдиний міський реєстр індивідуальних даних власника тварини, а електронна ідентифікація – це введення під шкіру тварини електронного носія унікального ідентифікатора (чипа) міжнародного стандарту.  Ці дії є необхідним юридичним аспектом, коли тварина згідно цивільного кодексу України набуває прав, як живе майно громадян  з особливим статусом.
Сьогодні різноманітні некомерційні громадські об'єднання  добровільно створюють бази даних тварин в Інтернет просторі – це є добра справа. Але зараз подібних ресурсів в Україні та за її межами нараховується велика кількість, серед яких є постачальники електронних чипів, та їхні клієнти – різноманітні ветеринарні установи, кінологічні та фелінологічні клуби, громадські організації та інше.
Згідно чинного законодавства України, кожний офіційний єдиний реєстр має бути в системі державного підпорядкування, що і є сьогодні в місті Миколаєві на базі комунального підприємства Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин».
Тому найважливішим шляхом у майбутньому в Україні стане – єдиний державний реєстр непродуктивних домашніх тварин при департаменті Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, який об’єднає всі вже існуючи в країні бази даних непродуктивних домашніх тварин (собак та котів).
Махова М.О.,
керівник Миколаївського міського товариства захисту тварин

______________________
Учёт - внесение в единую городскую базу данных, регистрация - выдача регистрационного свидетельства и идентификация - электронное чипирование - 
всё это защита прав Вашего питомца!

Каждый владелец собаки или кошки, не вставший на учёт и не внесший в единый городской реестр своё домашнее животное, считается безответственным и беспечным владельцем. А его животное - потенциально бездомным (бродячим).
Ежедневно в городе Николаеве теряется или выбрасывается свыше 50-ти собак и кошек!


Консультирует по телефону Махова М.А.,
руководитель Николаевского городского общества защиты животных  
063-78 78 08

***
- Здравствуйте, я слышал, что надо своих собак и котов ставить у вас на учёт, регистрировать, чипировать, это правда?
- Да, только на учёт становитесь Вы - владелец, а животное регистрируется и чипируется.
- А если я уже зарегистрирован в кинологическом клубе?
- Все клубы - это общественные  объединения. Регистрация в таких клубах добровольная и не имеет ничего общего с обязательным учётом в единой городской базе данных домашних животных.
- А у меня и ветеринарный паспорт есть, это что, тоже не регистрация?
- Нет, ветеринарный паспорт - это всего лишь медицинский документ Вашего животного, в котором должна быть указана вакцинация. 
- Спасибо за консультацию.
***
- Здравствуйте. У меня собака породы "овчарка". Что мне надо, чтобы встать с ней на учёт?
- Согласно постановления Кабинета Министров Украины от 09.07.02 № 944, порода Вашей собаки является потенциально опасной. Поэтому прежде, чем Вам прийти к нам и встать на учёт, необходимо получить в больнице справку от нарколога и психиатра о том, что Вы не состоите у них на учёте. А так же, получить в кинологическом клубе свидетельство о получении минимума знаний по вопросам дрессировки и содержания животных.
- Скажите, а если я водитель и ещё у меня есть разрешение на ношение оружия, справки такие у меня уже есть, надо их получать повторно?
- Не надо. Тогда только свидетельство из кинологического клуба.
- Спасибо за консультацию.
***
- Здравствуйте. У меня маленькая собачка, породы чихуа-хуа. Она уже чипирована в ветклинике. Мне надо к вам её приводить на регистрацию?
- Конечно. Ведь чипирование - это всего лишь идентификация. Очень хорошо, что Вы заранее позаботились и сделали это. Но теперь Вам необходимо прийти с собачкой к нам. Мы отсканируем её, проверим чип, его номер, занесём его в единую городскую базу данных. А Вам выдадим регистрационное свидетельство единого образца. С этого момента Вы станете законным владельцем своего живого имущества.
- Ой, это что-то вроде приватизации?
- Если хотите, то так.
- Спасибо за консультацию.
***
- Здравствуйте. У меня обыкновенная собака, дворовая. Мне её тоже надо регистрировать?
- Обязательно. Все породистые и не породистые собаки должны быть зарегистрированы и чипированы, а Вы, как владелец встать на учёт и получить регистрационное свидетельство.
- А что для этого надо?
- Какого размера Ваша собака, на какую породу она больше похожа?
- Да она небольшая, больше на спаниєля похожа.
- Тогда Вам достаточно взять ветеринарный паспорт. Проверьте, чтобы прививка от бешенства была сделана в течение года, а на первой странице было фото. Возьмите, так же, свой паспорт и идентификационный код.  Всё.
- Спасибо за консультацию.
***
- Здравствуйте. У меня во дворе живёт собака, но она никогда не ездила в транспорте. Я не смогу её привезти к вам на регистрацию. Что делать?
- Мы приедем к Вам.
- Спасибо большое.
***
- Здравствуйте. Скажите, сколько раз и где надо регистрировать свою собаку? Мы клубные, у нас родословная, у нас все документы есть.
- Это очень хорошо. Но Вы обязаны получить регистрационное свидетельство в городском отделении учёта, регистрации и идентификации. Это делается один раз в жизни Вашего животного.
- А потом каждый месяц надо будет платить налоги?
- Нет. В Украине нет подобных налогов.
- А для чего тогда этот учёт?
- Потому что это Ваше живое имущество, которое, так же, как и Ваше движимое и недвижимое имущество обязано быть зарегистрирвано, идентифицировано, а Вы, как его владелец обязаны быть учтены в государстве. Собака - это городской житель со всеми вытекающими отсюда последствиями. Её жизнь в городских условиях со своим владельцем обязана быть узаконена и застрахована от всяческих неприятностей и конфликтов.
- А какие могут быть неприятности?
- Кража, нанесение увечья, убийство, потеря, конфликт с соседями, переезд в другой город, страну, и очень многое другое, связанное с жизнью рядом с человеком.
- Спасибо Вам за заботу о наших питомцах. 
***
- Здравствуйте. Скажите, так ли уж обязательно ставить на учёт меня и мою собаку?
- Вот ответьте, пожалуйста, сможет ли владелец выбросить свою собаку, как мусор на улицу, если встанет с ней на учёт, получит на неё единое регистрационное свидетельство, идентифицирует его методом чипирования?
- Ну нет, конечно же!
- Вот этого мы и добиваемся, этого требует закон.
- Так, как долго я могу не приходить к вам со своей собакой?
- До первого участкового.
- Понятно, спасибо за консультацию.


11.04.2014г.


На сьогодні в місті Миколаєві у приватній власності знаходиться приблизно 100 000 (!) домашніх собак та котів. Це фатальна цифра для півмільйонного міста, тому що всі ці домашні собаки та коти – є незаконним майном громадян, бо не є зареєстрованими та ідентифікованими, а власники не взяти на єдиний міський облік, як того потребує чинне законодавство країни. А тому всі ці 100 000 домашніх собак та котів – є потенційно вуличні  бездоглядні тварини, що можуть створювать небезпеку в місті, але безпосередньо за участю всіх громадян, що їх спочатку незаконно утримують, а потім, також, незаконно викидають на вулицю, як «непотрібний мотлох».

Отже, закони пишуть для людей, а не для тварин. 
Тому припинить, будь ласка, обвинувачувати во всіх гріхах собак та котів. 
Зверніть увагу на себе. 

Згідно ст.340 Цивільного Кодексу України, бездоглядні тварини – є муніципальною власністю.

Тобто, законодавство нам всім чітко дає зрозуміти: хочете, щоб муніципального майна подібного роду було менше – ставте на облік це майно, узаконюйте його, робить його  приватним!

Наше місто подолати проблему бездоглядних собак та котів зможе лише за однієї умови – повномасштабного обліку всіх власників, реєстрації та ідентифікації їхніх домашніх собак та котів.

І для цього є всі законні підстави та створені на сьогодні в місті всі умови.

Підстави:

1.    Згідно ст. 180 Цивільного Кодексу України «тварини є особливим об'єктом цивільних прав. На них поширюється правовий режим речі».

Право кожного громадянина  мати тварину чи ні - є власним бажанням.

2.     Згідно ст. 41 Конституції України «право приватної власності набувається у порядку, визначеному законом».

Реєстрація нерухомого, рухомого та живого майна громадян у державі проводиться згідно чинного законодавства.

3.    Згідно п.3.7. «Правил утримання домашних собак та котів в м. Миколаєві»реєстрація домашньої тварини є обов’язковою та проводиться один раз на все життя тварини, методом електронної ідентифікації (чіпування), з обов’язковимвнесенням даних власника та його тварини в єдинуміську електронну базу даних. До публічного доступу відкрито лише ідентифікаційний номер тварини, який розпізнається методом сканування.

4.    Згідно ст. 10 Закону «Про міліцію» виявляти, контролювати та карати за порушення Правил поводження з тваринами в населеному пунктізобов'язані державні підрозділи правоохоронних органів.

5.    Згідно ст.154Адміністративного Кодексу України порушення Правил утримання домашніх тварин тягне за собою штрафні санкції.

Умови:

1.    В м. Миколаєві вже рік, як відкрито відділення обліку, реєстрації та ідентифікації домашніх собак та котів за адресою: вул. Образцова 1/2.

Це відділення підпорядковується державному відомству – департаменту ЖКГ ММР та націлено на роботу по узаконенню утримання громадянами їх власного живого непродуктивного майна.

2.    Розпорядженням міського голови від 04.11.2013р.№246р було створено робоча група для налагодження роботи по реєстрації тварин у м. Миколаєві.

У робочу групу ввійшли представники всіх державних відомств, що відповідають за виконанням громадянами їхніх обов’язків по відношенню до живого непродуктивного майна, а саме: дільничної служби міліції, комунальних відділів районних адміністрацій, державної міської ветеринарної служби,  департаменту ЖКГ.


Дільничні служби міліції міста та патрульно-постові служби міліції міста: мають право та зобов'язані вимагати реєстраційне посвідчення (єдиного міського зразка) на кожну домашню собаку чи  кота:
1.    В приватному секторі.

2.    В місцях продажу собак та котів.

3.    На  вулиці при вигулі власниками своїх собак.



Районні адміністрації повинні:



1.    Ширше проводити роз'яснювальну роботу серед населення про необхідність повномасштабного обліку всіх власників непродуктивних домашніх тварин (особливо собак).

2.    Реагувати на всі скарги громадян на власників непродуктивних домашніх тварин.

3.    Задіяти весь адміністративний ресурс щодо покарання порушників недбалого володіння непродуктивним живим майном в відповідності до закону.

4.    Залучати ветеринарну та дільничну службу міліції до рейдів по перевірці власників непродуктивного живого майна.

5.    Розробити відомості та звіти по кожному району на предмет кількості облікованих та не облікованих власників живого непродуктивного майна (особливо собак).



Державна ветеринарна служба:



1.    Ветеринарний паспорт, та документи, видані в якомусь клубі чи громадській організації кінологічного та фелінологічного напрямку – не є фактично обліковими та  реєстраційними!

2.    Чипування собак та котів у ветеринарних державних та приватних клініках – це лише ідентифікація, але не облік та реєстрація!

3.    У кожного власника живого непродуктивного майна (собак та котів) повинно бути РЕЄСТРАЦІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ єдиного міського зразка, що видається у відділенні обліку, реєстрації та ідентифікації домашніх собак та котів за адресою: вул. Образцова 1/2.

4.    Не облікований власник собаки (кота), не зареєстрована та не ідентифікована його непродуктивна тварина без попередження не можуть проходити лікування та вакцинацію в державних та приватних ветлікарнях, та на майбутнє не можуть звертатися до  державних та приватних ветеринарних клінік без РЕЄСТРАЦІЙНОГО ПОСВІДЧЕННЯ.



Ми всі повинні пам’ятати, що бездоглядних, тобто муніципальних, бродячих, втрачених, нічиїх та полу диких непродуктивних домашніх тварин стане значно менш тоді, коли всі ми зрозуміємо, що кожна людина повинна дбати про своє живе непродуктивне майно, а держава повинна контролювати власників цього майна та вести і відповідати за його єдиний реєстр, облік, своєчасну реєстрацію та ідентифікацію.

Сподіваємося на порозуміння та допомогу  з цього важливого соціального питання та зацікавленість в його найскорішому вирішенні всіх міських державних структур, та кожного власника собаки чи кота окремо.

Режим работы
отдела учёта, регистрации и идентификации
домашних собак и котов
КП НГС «Центр защиты животных»

Понедельник   09:00 – 17:30
Вторник           09:00 – 17:30
Среда                09:00 – 17:30
Четверг             09:00 – 17:30
Пятница            09:00 – 17:30
Ведётся предварительная запись на регистрацию, к.т. 47 21 93

Для регистрации собак потенциально опасных пород собак (смотрите список Кабинета министров Украины) необходимы следующие документы:
1.     Паспорт владельца собаки
2.     Идентификационный код владельца собаки
3.     Ветеринарный паспорт на собаку с обязательной прививкой от бешенства и фотографией животного на первой странице
4.     Справка от нарколога (для владельца)
5.     Справка от психотерапевта (для владельца)
6.     Справка от кинолога (для владельца)
Присутствие собаки при регистрации обязательно.

Для регистрации всех остальных пород собак необходимы следующие документы:
1.     Паспорт владельца собаки
2.     Идентификационный код владельца собаки
3.     Ветеринарный паспорт на собаку с обязательной прививкой от бешенства и фотографией животного на первой странице

Присутствие собаки при регистрации обязательно.

Для регистрации кошек необходимы следующие документы:
1.     Паспорт владельца кошки
2.     Идентификационный код владельца кошки
3.     Ветеринарный паспорт на кошку с обязательной прививкой от бешенства и фотографией животного на первой странице
Присутствие кошки при регистрации обязательно.

Стоимость услуги по обязательному учёту, регистрации и идентификации домашних животных от 75 гривен. Сюда входит обязательное сканирование, введение в международную базу данных (при необходимости), инструктаж, выдача нормативных документов, юридическая консультация.
По всем вопросам обращаться по телефону: 47 21 93


Важлива інформація
для власників
домашніх собак і кішок!

1. Домашні собаки і кішки - це непродуктивнідомашні тварини.
2. Домашні собакиі кішки - це живе майно громадян з особливим правовим статусом (Цивільний КодексУкраїни ст. 180).
3. Живе майно громадян захищає законодавствоУкраїни.
4. Щоб домашнянепродуктивна тварина набула статусу живого майна, її необхідно узаконити, як і будь-яке інше майно - рухоме або нерухоме (квартира, будинок, дача, автомобіль та інш.) відповідно до Конституції України ст. 41.
5. Законне утримання непродуктивної домашньої тварини - собаки або кішки, - це внесення її в єдиний міський реєстр з обов'язковою ідентифікацією методом електронного чіпування згідно Правилутримання домашніх собак та котівв м. Миколаєві, розділом 3.

Пам'ятайте!
Кожна домашнясобака або кішка, що не внесена в єдиний міський реєстр з обов'язковою ідентифікацією - це потенційно бездомна собака або кішка!

ШАНОВНІ ВЛАСНИКИ ДОМАШНІХ СОБАКІ КОТІВ!

Незаконне утримування домашньої собаки або кішки - це безпечність і безвідповідальність!
Законне утримування домашнього собакиабо кішки - це визнання і захист прав тварини, відповідальність і повага по відношенню до свого домашнього улюбленця!
Чим швидше пройде в місті повномасштабна реєстрація домашніх собак і кішок, тим швидше почне скорочуватися на наших вулицяхкількість бездомних тварин.

З повагою,  
Махова М.О., керівник відділення обліку, 
реєстрації та ідентифікації 
домашніх собак та котів 
КП ММР "Центр захисту тварин" (2014 рік)

________________________________________________________________________________


Часто задаваемые вопросы.
Вопрос:  Что такое регистрация домашних животных – собак и котов?
Ответ:     Это внесение в официальный единый городской реестр Вашей собаки или кота.
Вопрос:Это обязательно надо делать?
Ответ:   Да.
Вопрос:  Как часто надо регистрировать животное?
Ответ:    Один раз в жизни животного.
Вопрос:Это как-то связано с налогом по содержанию животных или ещё какими-то дополнительными оплатами по содержанию собаки или кошки дома?
Ответ:   Нет.
Вопрос:Для чего требуется регистрация домашнего животного?
Ответ:    Животное, прошедшее полную процедуру регистрации, идентификации и занесённое в единый городской реестр:
1.      Автоматически становится законным имуществом граждан, в соответствии с 41 ст. Конституции Украины, 180 ст. Гражданского Кодекса Украины.
2.      Зарегистрированное и идентифицированное  животное никогда не станет бездомным. Все животные, занесённые в единый городской реестр, но оказавшиеся на улице без владельца, забираются на карантинную площадку до момента их определения в прежнюю или новую семью.
3.      В случаях потери зарегистрированного животного, смерти владельца зарегистрированного животного, кражи зарегистрированного животного, конфликтных ситуаций с окружающими людьми и пр., права зарегистрированного животного защищает: Административный Кодекс Украины - ст.89, ст.154, Уголовный Кодекс Украины – ст. 299, Гражданский Кодекс Украины – ст.180, ст.340, ст. 341, ст.342, Закон Украины  «Про милицию» - ст. 10.
4.     Пересекать  границу любого государства можно с животным, которое правильно зарегистрировано и идентифицировано.
Вопрос:Сколько стоит регистрация домашнего животного и из чего складывается эта сумма?
Ответ:    От 75 гривен. Сюда входит: полная процедура регистрации, идентификации методом электронного чипирования, сканирования, внесения в единый городской реестр, выдача официального документа единого образца, сопроводительных документов – Правил содержания домашних животных, инструктаж и юридическая консультация.
Минимальная стоимость регистрации нацелена на доступность и возможность каждого владельца животного раз в жизни осуществить эту обязательную процедуру по узакониванию своего живого имущества.
Вопрос:А как долго можно не регистрировать животное?
Ответ:    До первого конфликта с окружающими людьми, до первого постового милиционера, до столкновения с судебным исполнителем, до столкновения с таможенной службой, до первой кражи или потери Вашего любимца и многое другое.
Вопрос:Ветеринарный паспорт, или документы из клуба, или родословная являются официально регистрационными документами?
Ответ:   Категорично – нет.
Вопрос:Мы поставили чип в ветеринарной клинике своему животному. Это считается регистрацией?
Ответ:   Нет. Вы просто идентифицировали своё животное. Теперь надо обязательно проверить (сканировать) Ваше животное и внести в единый реестр. А Вам  получить регистрационное свидетельство единого образца.
Вопрос:У нас собака из списка потенциально опасных пород. Зачем нам страховать животное?
Ответ:    При разрешении конфликта в суде не в Вашу пользу, Вам придётся заплатить штраф от 51 до 30 000 гр. Страховая компания погашает Ваши издержки при условии своевременной страховки.
Вопрос:Сколько стоит страховка и является ли она обязательной?
Ответ:  Страховка на 1 год стоит 17 гр., на 3 года - 54 гр. Она является обязательной для владельцев потенциально опасных пород собак. Смотрите прилагаемый список пород.
Вопрос:Могу ли я собаку застраховать, но не регистрировать?
Ответ:   Категорично – нет. Собака, не внесённая в единый городской реестр, не является по закону Вашим имуществом.
Задавайте вопросы.
 № тел.: 063 078 78 08
На вопросы отчечает Махова Муза Александровна
_______________________________________________________________________________





КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 9 липня 2002 р. N 944
Київ
Про затвердження Порядку і правил проведення обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам
Відповідно до пункту 28 частини першої статті 7 Закону України "Про страхування" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Затвердити Порядок і правила проведення обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам (додаються).
2. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.
3. Ця постанова набирає чинності через 45 днів після її опублікування.

Прем'єр-міністр України 
А. КІНАХ 




Додаток 1
до Порядку і правил

ПЕРЕЛІК
порід собак, відповідальність власників яких підлягає обов'язковому страхуванню за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам

1.      Аіді (вівчарка атласька)
2.      Айну (собака айнський, хоккайдо)
3.      Акбаш
4.      Акіта-іну
5.      Акіта американський (собака великий японський)
6.      Бергамаско (вівчарка бергамська)
7.      Боксер німецький
8.      Бріард (вівчарка французька довгошерстна)
9.      Брохольмер датський
10.  Був'є арденський
11.  Був'є фланерський
12.  Бульдог алапахський чистокровний (отто)
13.  Бульдог американський
14.  Бульдог мальорський (ка-де-бо, перо де пресо мальоркін)
15.  Бульмастиф
16.  Бультер'єр англійський
17.  Бультер'єр англійський стафордширський
18.  Бурбуль південноафриканський
19.  Вельштер'єр
20.  Вівчар картський (вівчарка картська)
21.  Вівчарка американо-канадська біла
22.  Вівчарка бельгійська (грюнендаль, лакенуа, молінуа, тарв'юрен)
23.  Вівчарка бернська (бернський зененхаунд)
24.  Вівчарка велика швейцарська (великий швейцарський зененхаунд)
25.  Вівчарка голландська
26.  Вівчарка грецька
27.  Вівчарка ештрельська (португальська горна)
28.  Вівчарка кавказька (вовкодав кавказький)
29.  Вівчарка німецька
30.  Вівчарка південноросійська (таврійська)
31.  Вівчарка пікардійська (пікар)
32.  Вівчарка польська підгалянська
33.  Вівчарка польська татранська
34.  Вівчарка середньоазіатська (алабай, вовкодав середньоазіатський)
35.  Вівчарка східноєвропейська
36.  Вовкодав ірландський
37.  Доберман-пінчер
38.  Дог аргентинський (аргентинський мастиф)
39.  Дог бордоський (французький мастиф, дог де Бордо)
40.  Дог німецький
41.  Далматин
42.  Дратхаар
43.  Ердельтер'єр
44.  Кангал
45.  Кане-корсо
46.  Као де кастро лаборейро
47.  Као де сера де астрела (португальський пастуший собака)
48.  Карабаш анатолійський
49.  Командор (вівчарка угорська)
50.  Кувас угорський
51.  Лабрадор-ретривер
52.  Ладсир (ньюфаундленд чорно-білий)
53.  Лайка
54.  Леонбергер
55.  Маламут аляскінський
56.  Марема (вівчарка маремо-абруцька)
57.  Мастиф англійський
58.  Мастиф бельгійський
59.  Мастиф іспанський
60.  Мастиф піренейський
61.  Мастиф тибетський
62.  Мастіно (мастиф неаполітанський, мастіно-неаполітано)
63.  Мітельшнауцер
64.  Московська сторожова
65.  Ньюфаундленд
66.  Перо де преса канаріо (собака канарський)
67.  Піт-бультер'єр американський
68.  Пурухаар
69.  Рафейру дуалінтежу (собака португальський сторожовий)
70.  Ріджбек родезійський
71.  Ріджбек тайський
72.  Різеншнауцер (великий шнауцер)
73.  Ротвейлер
74.  Сенбернар
75.  Собака вовчий італійський
76.  Собака вовчий саарлоський (вольфхаунд)
77.  Собака вовчий чеський
78.  Собака піренейський горний (великий піренейський)
79.  Тер'єр американський стафордширський
80.  Тер'єр російський чорний
81.  Тоза-іну (собака японський бійцівський)
82.  Філа бразилейро (мастиф бразильський)
83.  Фокстер'єр
84.  Хаскі сибірський
85.  Ховаварт
86.  Чувач словацький
87.  Ягдтер'єр
88.  Метиси всіх зазначених порід.
 ____________________________________________________________________



Кто выявляет, контролирует и привлекает к ответственности за незаконное содержание домашних собак и котов, за нарушение Правил содержания домашних животных в г. Николаеве?
В соответствии с законодательством Украины: Законом «Про милицию» - ст. 10., Административным Кодексом Украины - ст.89, ст.154, Уголовным Кодексом Украины – ст. 299.
1.     Патрульно-постовая и участковая служба милиции г. Николаева.
2.     Районные администрации г. Николаева, коммунальные отделы.
3.     Государственная ветеринарная инспекция г. Николаева.
4.     Государственная санитарно-эпидемиологическая инспекция г. Николаева.
5.     Городское управление охраны природной окружающей среды департамента ЖКХ г. Николаева.

____________________________________________________________________________________
 

Правила утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві
(витримка)

2.11. Продаж тварин:
на території власника тварини; у розплідниках племінних тварин, які зареєстровані належним чином; під час проведення спеціалізованих заходів (виставки, аукціони тощо); на торгових місцях в спеціалізованих закладах торгівлі, які обладнані відповідним чином.
2.12. Продаж тварин дозволяється лише при наявності наступних документів:
- документ, що підтверджує особу продавця (паспорт);
- ветеринарне свідоцтво або довідка про стан здоров'я тварини, видана державною ветеринарною установою;
- документ, що підтверджує походження тварини (родовід, акт купівлі-продажу, акт дарування, договір передачі).
2.13. Тварини допускаються до продажу на спеціально відведеній території, не зв’язаній з торговельною зоною, на відстані від неї та житлових будинків не менше 200 метрів. Розміри території встановлюються з розрахунку 1,5 кв.м на одну тварину.
Після закінчення торгівлі територія щоденно дезінфікується розчинами каустичної соди чи хлорного вапна.
2.14. Контроль та нагляд на підприємствах торгівлі, де організовано продаж тварин, здійснюють спеціалісти управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві, державної екологічної інспекції в Миколаївській області, міської СЕС.
2.15. Власникам домашніх тварин забороняється:
- утримувати домашніх тварин незареєстрованими;
- продавати домашніх тварин у невстановлених для цього місцях без додержання ветеринарно-санітарних вимог:
- приносити на місце торгівлі собаками і котами тварин невідомого походження;
- продавати тварин без відповідних документів;
- здійснювати діяльність під назвою “Дарую – Беру”;
- залишати тварин бездоглядними, або знищувати їх;
- поводитись з тваринами, порушуючи вимоги Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”.
Розділ 3
3. Облік, реєстрація та ідентифікація домашніх тварин.
3.1. Облік та реєстрація домашньої тварини здійснюється комунальним підприємством Миколаївської міської ради “Центр захисту тварин” у приміщеннях реєстратора, в окремих випадках, за місцем проживання власника тварини.
3.2. Реєстрація домашніх тварин проводиться з метою:
- єдиного обліку цих тварин у місті;
-  організації пошуку загублених тварин та повернення їх власникам;
- контролю за чисельністю безпритульних тварин;
- здійснення контролю за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог;
- забезпечення епізоотичного благополуччя;
- вирішення проблемних питань і конфліктних ситуацій, пов’язаних з утриманням домашніх тварин в м. Миколаєві.
3.3. Обов’язковій реєстрації підлягають домашні собаки віком більше 60 діб з моменту їх народження, що належать на правах власності або інших підставах фізичним або юридичним особам, незалежно від реєстрації у кінологічних, або інших клубах.
3.4. Реєстрація домашніх котів віком більше 90 діб з моменту їх народження, здійснюється за бажанням власника.
3.5. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями м. Миколаєва, але перебувають на території міста з собакою більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину у встановленому порядку.
3.6. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями м. Миколаєва, але перебувають на території міста менше 30 діб з тваринами, повинні мати при собі ветеринарні свідоцтва з відповідною відміткою про стан здоров’я тварини та щеплення проти сказу.
3.7. Реєстрація домашньої тварини проводиться методом електронної ідентифікації (чіпування), з обов’язковим внесенням даних власника та його тварини в єдину електронну базу даних, проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини.
3.8. У випадках зміни власника тварини або місця його проживання (реєстрації) власник тварини зобов’язаний повідомити про це КП ММР “Центр захисту тварин” з метою поновлення даних обліку та електронної ідентифікації.
3.9. Власник потенційно небезпечної породи собаки та собаки, визнаної небезпечною (додаток 1 до Правил), зобов’язаний зареєструвати собаку та пройти обов’язкову процедуру електронної ідентифікації (чіпування) при наявності:
- свідоцтва про отримання мінімуму знань з питань дресирування та утримання тварин, яке видається в громадських кінологічних організаціях, які входять до міжнародних кінологічних спілок, та яка підтверджує адаптованість собаки до умов населеного пункту;
- медичного висновку про відсутність протипоказань, пов’язаних з психічними захворюваннями, алкоголізмом, наркоманією або токсикоманією;
- власники собак, породи яких зазначені особливо небезпечними відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.02 № 944 “Про затвердження Порядку і правил проведення обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам”, повинні до або під час реєстрації укласти договір обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.
3.10. Для проведення реєстрації, або поновлення даних обліку та електронної ідентифікації, власник тварини повинен обов’язково мати при собі:
1. документ, що підтверджує особу – паспорт;
2. ідентифікаційний код власника;
3. ветеринарний паспорт тварини;
4. документи, що підтверджують проведення протиепізоотичних заходів (щеплень) у тварини;
5. документи, що підтверджують походження (родовід) тварини, при наявності.
3.11. Присутність тварини, яку реєструють, є обов’язковою при проведенні реєстрації.
3.12. Плата за реєстрацію тварин проводиться відповідно до чинного законодавства безпосередньо під час реєстрації.
3.13. Реєстратор зобов’язаний після проходження твариною процедури чіпування одразу видати власнику тварини реєстраційне посвідчення, друковане видання Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві, а також ознайомити власника тварини з ветеринарно-санітарними вимогами щодо її утримання. Факт ознайомлення та видачі реєстраційного посвідчення та друкованого видання Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві, підтверджується підписом власника тварини в журналі реєстрації тварин.
3.14. Фізичні особи, які утримують собак, крім визначення пільгових категорій, обов’язково сплачують всі обов’язкові платежі за утримання домашніх тварин, які передбачені чинним законодавством.” 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

  1.  Програма поводження з собаками такотами на території міста Миколаєва на 2013-2017 роки
  2.  Правила утримання домашніх собак такотів в м. Миколаєві  



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.