вторник, 23 января 2018 г.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИЦТВА МИКОЛАЇВСЬКОГО ЗАВОДУ ПАТ «ЧСЗ»

23.01.2018р.


Департамент безпеки Миколаївського заводу ПАТ "ЧСЗ" порушує права людини і українське законодавство?
По всій території заводу ПАТ "ЧСЗ" розвішені оголошення:
Давайте розберемося детальніше в цьому.
 По-перше, ця об’ява не має офіційного статусу, тобто на неї нема підпису та печатки керівництва вказаного Департаменту.
По-друге, Положення про забезпечення пропускного і всередині об'єктового режиму на території ЧСЗ № 4-10-П-002 не повинно суперечити державним та міським законодавчим актам і нормативним документам.
Стаття 154 Кодексу України про адміністративні порушення визначає порушення правил тримання собак та котів, що належать власникам, а саме:
«Стаття 154. Порушення правил тримання собак і котів
Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях -
тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»
А в м. Миколаєві діють з 2009 року Правила утримання домашніх собак та котів з доповненням      від     2012 р.: http://mkrada.gov.ua/documents/3223.html
Якщо, на території заводу є собаки, що належать власникам, то треба перевірити цих власників на предмет законності тримання ними тварин на території заводу.
А якщо собаки, про яких йдеться у об’яві, не є такими, що належать власникам, а лише довготривалий час живуть на території заводу ПАТ «ЧСЗ», то  вони є - собаки вуличні, тобто безхатні, на яких розповсюджується другий нормативний міський документ під назвою: Програма поводження з собаками та котами на території міста Миколаєва.
Але керівництво заводу ПАТ «ЧСЗ» та особисто керівництво Департаменту безпеки не виконують вимог Програми, що діє з 2013 року в м. Миколаєві. Тобто на території заводу живуть нестерилізовані, невакциновані та неідентифіковані собаки. Саме це призводить до постійного їхнього розмноження. Крім цього територія заводу належним чином не загороджена, що  сприяє появі нових тварин з околиць у тому випадку, коли частину тварин жорстоко витравлюють та відстрілюють за наказом керівництва заводу чи департаменту безпеки. Таким чином собак ніколи не стає менш, а напроти все більшає.
По-третє, дії керівництва заводу та Департаменту безпеки, що спрямовані на винищення тварин жорстокими методами чи розповсюдження інформації, що вводить працівників заводу в оману щодо існуючого українського законодавства, погрози щодо застосування до співробітників заводу заходів суворої дисциплінарної відповідальності з одночасним блокуванням пропуску за те, що хтось з них кормить безхатніх тварин, грубо порушують права людини, принижують гідність людини та завдають людині моральної шкоди.
Собаки не винні в тому, що хтось з власників залишив їх на вулиці, порушивши саме вказані Правила утримання домашніх собак та  котів в м. Миколаєві та не поніс за це свого часу покарання.
Собаки завжди будуть йти до місць скупчення людей, будь то завод, чи то інше місце, незалежно будуть кормити її там чи ні. Собака – домашній вид непродуктивних тварин зі всіма соціальними аспектами такого виду.
Це все треба розуміти керівництву заводу, робити правильні висновки та рішати проблему по-грамотному.
Що саме треба зробити тим, хто звертається до співробітників заводу з  оголошеннями?
1. Зібрати працівників, що опікуються собаками, з єдиною метою – разом вирішати проблему законно, гуманно, щоб не нанести моральної шкоди оточуючим, не порушуючи прав людини. Для цього:
-  Провести опитування (статистику) скільки собак (котів) живуть на території заводу та подати заявку до міського підприємства КП ММР «Центр захисту тварин» за телефонами 47-21-92; 47-21-93 на безкоштовну стерилізацію, вакцинацію та ідентифікацію всіх собак, що живуть на території заводу ПАТ «ЧСЗ».
2. Разом з опікунами тварин пройтися по всьому периметру заводу та продумати шляхи і методи укріплення загорожі заводу. У тому числі продумати, як міста, де встановлені пропускні пункти та ворота обладнати належним чином від проникнення у подальшому на територію заводу інших тварин.
3. Разом з опікунами собак продумати та закріпити для всіх собак, які пройдуть стерилізацію, вакцинацію та ідентифікацію, на території заводу окремі, віддалені від місць скупчення працівників, міста харчування собак та обладнати для них декілька будок. Всі ці заходи залепечуть фіксоване тримання собак на території, не позволять розмножуватися тваринам далі та з часом значно зменшують їх кількість.
Хочу також зауважити, що з тваринами  легше працювати, коли вони не залякані, добре знають своїх опікунів та виконують їх, так би мовити, накази.
ГО «Міське товариство захисту тварин» залишає за собою право в разі невиконання керівництвом заводу природоохоронного законодавства та продовження третирування та залякування працівників заводу ПАТ «ЧСЗ», звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Еколог,
керівник ГО
«Миколаївське міське товариство захисту тварин»
Махова Муза Олександрівна





Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.