среда, 1 апреля 2020 г.

ДОМАШНІ СОБАКИ ТА КОТИ В МИКОЛАЄВІ - СМІТТЯ, ЯК І ПО ВСІЙ УКРАЇНІ.

01.04.2020г.

Послуги з регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в м. Миколаєві на 2020 рік згідно системи ProZorro укладені з замовником - Департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-02-14-001335-b)
Йдуть роки, а схема "домашні непродуктивні тварини (собаки та коти) - сміття ЖКГ" не змінюється ні на крок.
Саме тому вже наперед відомо, скільки тварин знищать, скільки начебто стерилізують чи каструють (це ще ні разу не довелося перевірити на відповідність дійсності).

Але саме неприємне те, що підприємство, головною метою якого є облік, реєстрація та ідентифікація домашніх собак та котів (тих, що належать власникам) ніде ніяким чином не згадується. Що лише "цементує" неживий статус тварин, як сміття, непотріб. Але така вже установка департаменту ЖКГ, в зобов'язання якого входить робота виключно зі сміттям, а не з тваринами. Документи, що це підтверджують тут: http://muza-machova.blogspot.com/2015/08/blog-post_2.html
Ну що це тоді, як не цільове використання бюджетних коштів міста, та держави в цілому?
Признавати домашніх собак та котів живими істотами, домашніми непродуктивними тваринами, яких треба негайно легалізувати - юридично прив'язати до своїх власників і таким чином зменшити ризики викидання тварин на вулицю - таке завдання зовсім не стоїть ні перед державою, ні перед Миколаївською міською радою, якій підпорядковано підприємство "Центр захисту тварин", не дивлячись навіть на те, що саме для цього воно й було створено.
АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ МУНІЦИПАЛЬНИХ ПРОГРАМ У СФЕРІ ПОВОДЖЕННЯ З ДОМАШНІМИ ТВАРИНАМИ на прикладі міста Миколаєва читати тут: http://muza-machova.blogspot.com/2019/05/blog-post.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.