среда, 19 октября 2016 г.

ОТКРЫТОЕ ОБРАЩЕНИЕ К ПРЕМЬЕР-МИНИСТРУ УКРАИНЫ, К МИНИСТРУ МИНПРИРОДЫ, К НАРОДНЫМ ДЕПУТАТАМ УКРАИНЫ.

19.10.2016г.
 И ОТВЕТ ТЕХ, КТО ДРУЖИТ, ПРИКРЫВАЕТ И ЗАЩИЩАЕТ ЖЕСТОКИЙ ЗООБИЗНЕС В УКРАИНЕ



Государственные контролирующие органы в природоохранной сфере по городам Киеву и Херсону дали нам ответы по указанию первых лиц государства - Премьер-министра Гройсмана В.Г., министра экологии и природных ресурсов Семерака О.М. и Комитета ВРУ по вопросам экологической политики:


Из ответа заместителя министра экологии Вакараша В.М. ясно, что их ведомство просто в шоке от того, что в Украине, оказывается, существует малый и средний бизнес, в котором используют диких животных. В связи с этим они убедительно и безотлагательно ПРОСЯТ государственную экологическую инспекцию в городе Киеве и по месту деятельности зообизнеса в других указанных нами городах, провести необходимые мероприятия, инспекции и выявить все нарушения.
Мало того, сотрудники министерства экологии, при необходимости готовы лично участвовать в процессе проверок этого новоявленного зообизнеса.
А что же ответили те, кому замминистра экологии дал поручение проверить объекты зоохозяйственной деятельности, т.е. малый и средний зообизнес в городах Киеве, Херсоне, Одессе?
Государственные экологические инспекции ответили, что министерство экологии им не указ, что новое законодательство Украины, сошедшее со стола Кабинета министров и с трибуны Верховной рады Украины гласит: никаких жалоб по фактам жестокости в сфере малого и среднего бизнеса с использованием животных НЕ ПРИНИМАТЬ, НЕ РАССМАТРИВАТЬ, ответы выдавать шаблонные - "НЕТ ОСНОВАНИЙ ДЛЯ ПРОВЕРОК".
Что это значит? - спросите вы, а это значит, что ФЛОРА И ФАУНА ПРИКАЗАЛИ ДОЛГО ЖИТЬ В УКРАИНЕ. Что природа и экология в нашей стране не в приоритете. И как верно подметила одна из родоначальниц УПРОЩЕНИЯ (2009 - 2010г.г.) ведения бизнеса в стране Тимошенко Ю.В. те, кого волнуют в Украине проблемы флоры и фауны, просто неадекватные люди.
Всё. Финита ля комедия. В Украине нет флоры и фауны, есть только шкуродёры и бизнесмены, олигархи и их рабы и ещё зомби.

___________________________________________________________________________________
19.09.2016 г.
В связи с незаконным и жестоким 
использованием диких животных 
в малом и среднем бизнесе в Украине.





 

Громадська організація
«Миколаївське міське товариство захисту тварин»




Гройсману Володимиру Борисовичу

Міністру екології та природних ресурсів України
Семераку Остапу Михайловичу

Комітету
Верховної Ради України з питань
екологічної політики, природокористування
та ліквідації наслідків
Чорнобильської катастрофи

Щодо використання диких тварин
в середньому та малому бізнесі


Вельмишановні панове державні керівники
та
панове державні законотворці!

В Україні катастрофічно набирає темп розвитку середній і малий бізнес на жорстокому поводженні з дикими тваринами у неволі.
ГО «Миколаївське міське товариство захисту тварин» перевірило декілька закладів, де утримуються дикі тварини для розважальних цілей в малому та середньому бізнесі.
Це, так звана, «Країна Єнотія», що розміщується в торгівельно-розважальних  центрах. Сьогодні такі міста, як Київ, Одеса, Херсон вже охоплені цим ганебним явищем.
Це, так звані, зоокутки, міні зоопарки, зоовиставки, що розміщуються в ресторанах, будинках відпочинку, придорожніх кафе, та інш. Сьогодні всі міста України вже інфіковані цим явищем.
Це вуличне фотографування з дикими тваринами. Влітку всі пляжі Чорного та Азовського морів  заповнені мавпами, крокодилами, орлами, черепахами, папугами та іншими дикими тваринами.
Дикі тварини з червонокнижних, рідкісних та екзотичних перетворилися в Україні на видатковий матеріал (одноразовий).
Споживацьке ставлення до дикої природи внаслідок контрабанди, браконьєрства та розмноження потім в розплідниках диких тварин, призводить до непоправної моральної травми нормальної людини, що стає свідком жорстокого поводження з тваринами та загибелі самих тварин у процесі їхньої нещадної експлуатації .
Саме мораторій на перевірку бізнесу державними контролюючими органами відкрив шлях до жорстокої експлуатації диких тварин у приватних, комунальних та державних закладах, що вирішили будувати свій бізнес на тваринах, чи використати диких тварин як додаток до основного бізнесу.
Дикі тварини приречені сьогодні в Україні. Вони стали заручниками безвідповідальності державних органів, що нібито повинні слідкувати за додержанням законодавства в сфері поводження з дикими тваринами.
-         У торгівельно-розважальних центрах, ресторанах, будинках відпочинку, зоокутках, міні зоопарках, на пляжах та інших злочинних містах утримання диких тварин НЕМА зоологів, біологів, ветеринарів, та інших професійних спеціалістів по тваринам.
-         Жодна тварина не має збалансованого раціону годування, деякі не годуються зовсім, крім випадків жебрацтва у відвідувачів.
-         Жоден розважальний заклад не має уяви, що таке санітарно-епідеміологічний режим, пов’язаний з утриманням диких тварин.
-         Страшні клітки для диких тварин мають кустарний вигляд. Побудовані вони всупереч нормативам, та без відповідної проектно-кошторисної документації. Державне архітектурно-будівельне управління не має жодної уяви про існування подібних конструкцій. Неодноразово мали випадки втечі тварин.
-         Жодна жива дика тварина не зареєстрована, не ідентифікована (не має електронного чипа), а загибла тварина приховується та утилізується невідомим шляхом невідомо де и ким.
-         Міста утримання тварин не витримують ніякої критики: постійне штучне освітлення, цілодобова музична какофонія, відсутність укриття для відпочинку, відсутність необхідного простору, природних умов.
-         У контактних зоопарках таких як «Країна Єнотія» неприпустиме невпинне торкання до диких тварин на протязі всього «робочого часу», внаслідок чого тварини втрачають біологічний цикл. Адже багато тварин мають нічний образ життя, вдень вони повинні спати.
Отже, внаслідок всіх тих перелічених порушень та злочинних дій зообізнесменів, дикі тварини швидко починають хворіти та вмирають.
Статистика бізнес-обороту дикими тваринами в Україні не ведеться, проблема злочинності та жорстокості в цьому малому та середньому зообіснесі замовчується.
Люди, що стають свідками злочинів в сфері поводження з дикими тваринами та звертаються до контролюючих і правоохоронних органів, не отримують відповідей, а їхня моральна шкода, що призводить до фізичної та матеріальної (нервові стреси, лікування) шкоди до уваги зовсім не береться.
Не реагують навіть такі державні інститути, як міністерства, прокуратури, суди!!
ГО «Миколаївське міське товариство захисту тварин» саме зараз займається незаконним та жорстоким утриманням диких тварин в м. Херсоні на Малому Потьомкінському острові. Силами громадськості ми будуємо природні вольєри для 5 (п’ятьох) херсонських ведмедів в Галицькому національному природному парку. Але Херсонська влада в особі міського голови, обласної та місцевих прокуратур, національної поліції, керівника державної екологічної інспекції в Херсонської області, керівника Херсонського комунального підприємства по благоустрою міста «Гарантія», та міського суду Херсонської області дуже здружилися між собою і з 09 березня 2016 р. всіляко чинять нам перешкоди, аби не провести реальну, а не фіктивну, як вони сфабриковали, перевірку утримання диких тварин, притягнути до відповідальності злочинців за незаконне, жорстоке поводження з червонокнижними тваринами та розпочати суд, щоб конфіскувати тварин.
Навіть наша СКАРГА до Генеральної прокуратури від 13.06.2016 р. за № 26-16 залишалася без результатів перевірки по викладеним фактам, тому що спустилася до місцевої поліції в м. Херсоні, де і «відпочиває благополучно» по сьогодні.
ГО «Миколаївське міське товариство захисту тварин» перевірило в місці Херсоні «Країну Єнотію», що розмістилася в торгівельно-розважальному центрі «Фабрика».  Наш висновок – це ЗЛОЧИН ПРОТИ ПРИРОДИ. Всі перелічені вище по тексту ганебні явища яскраво демонструє ця зоозона.
ГО «Миколаївське міське товариство захисту тварин» перевірило в місці Одесі «Будинок Павлових», де утримують диких тварин: кенгуру, мавп, рептилій та інш. Наш висновок – це ЗЛОЧИН ПРОТИ ПРИРОДИ.
Ми зацікавилися, де покупають диких тварин такі заклади?
Виявилося, що в м. Києві працює ціла компанія – розплідник диких тварин.
Вся система цього малого та середнього зообізнесу – це ЗЛОЧИН ПРОТИ ПРИРОДИ.
Це не той бізнес, що підніме економіку країни!
Це той бізнес, що доб’є залишки моралі та совісті, та покладе на лікувальне ліжко нормальних людей в цій країні!
Прикладаємо Вам декілька яскравих фото з зоозон:

(«Країна Єнотія», м. Херсон, тварина виснажена, веде нічний образ життя)


(«Будинок Павлових», м. Одеса, кенгуру, тварина виснажена)
 

(«Будинок Павлових», м. Одеса, мавпи, тварини виснажені)
 

(«Будинок Павлових», м. Одеса, мавпи, тварини виснажені)



(розплідник «Планета тварин» м. Київ)
(м. Херсон, Малий Потьомкінський острів, незаконна зоозона)

Наполегливо просимо всіх осіб, до яких ми звертаємося, розглянути уважно проблему, яку ми тут висвітили та почати приймати важливі рішення щодо неприпустимості в подальшому розвивати в Україні жорстокий зообізнес, що наносить моральну шкоду нормальним та гуманним людям.
Просимо надати нам відповідь по результатам  початку роботи в цьому напрямку.
Зі свого боку, готові усіляко допомагати в зборі інформації, моніторингу та висвітлюванні проблеми.

З повагою,
Керівник ГО ММТЗТ
Махова Муза Олександрівна

 Читайте по теме:

ЧТО ТАКОЕ КОНТАКТНЫЙ ЗООПАРК - СТРАНА "ЕНОТИЯ"?

Зоопарки: лики добра и зла.

Всё о передвижных цирках-шапито

 




Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.